startsidan :: guldstjärnor :: reportage :: arkiv :: vad är barhäng?

[åter arkiv

2006 års samlade Barhäng

Hett på Grill när Barhäng firade 5 år

[2007-01-08] Säg inte att du missade hänget på Grill! I så fall kan vi bara beklaga, för då missade du ett kanonhäng. Stämningen var på topp i baren bland de dryga 30(!) barhängare som firade Barhängets 5-års dag på favostället på Drottninggatan.  

Ett gäng törstande barhängare hängde på låset och lyckades muta in en soffgrupp där vi under kvällen turades om att sitta och babbla och käka upp godiset som våra vänner på Grill hade ställt fram. Tack.

Dyra Grill näst intill klanderfritt
Grill är en omtyckt restaurang med bra läge och då är 48:- priset man får betala för en stor stark (men ett glas vitt vin för 75 spänn är väl att ta i?). I
baren är det knökfullt på helgerna. Där trängs afterworkare med middagsgäster som tar drink före eller efter maten. Förutom öl och vin serverade barpersonalen drinkar som både tilltalade ögat och smaklökarna. Testa deras Piña Colada, den är grym! Inredningen är mycket säregen - färger och stilar blandas hejvilt. Ett minus är dock att doften av matos lägger sig över hela restaurangen, då köket ligger intill loungen och baren. 

Från pumpkonstruktioner till Hongkong
Petra, Åsa och Janne
Ca 35 barhängare samlades för att fira att Stockholms skönaste fredagsevent fyllde 5 år, utväxla det senaste skvallret och kanske samtidigt dricka ett glas. Josephine berättade om det vilda studentlivet i Uppsala, Peter och William diskuterade finansieringen av kollektivtrafiken i Stockholm. Dessutom pratades det om julfirande, bröllopstal, julfester, pumpkonstruktioner, det bästa recepten i Allers senaste nummer samt resor till Sydney, Hongkong, Budapest, New York, Gävle och Johannesburg.
 

 

Till sist. Linda bjöd på världens kortaste fräckis: -”Vi ses vid sexsnåret”.Fredrik & Björn


Anglais togs med storm

[2006-11-26] Vad tänker du på när du hör ordet hotellbar? Massa trötta, affärsresande män som sitter och dricker en stor stark och läser Expressen? Glöm det. Mitt på Stureplan huserar nyligen upprustade Hotell Anglais som seglat upp som ett av Stockholms hetaste After Work, och Barhäng var så klart på plats i baren.  

SMHI hade utfärdat stormvarning den här fredagen. Men det krävs naturligtvisSkön duo! mer än höststormar för att stoppa Stockholms skönaste fredagsevent från att samlas och ta en drink i baren! Vi blev ett stort gäng som möttes upp på Hotell Anglais.
Stället är glödhett, så vi fick verkligen kämpa för att ta oss fram till baren...

Nyrenoverad bar imponerade
Efter renoveringen är baren på Scandic Anglais numera fräckt designad, stämningen god och drinkarna är välgjorda och välsmakande. Vid baren trängdes gästerna som gissningsvis kom direkt från sina arbeten runt Stureplan. Det var med andra ord fullproppat med finansvalpar som diskuterade aktieklipp och hedgefonder i baren. Priset för en stor stark, 55:-, var i högsta laget men likväl vad du får betala när du hänger på ett av de hetaste After Work ställena i stan.

Hög ljudnivå stoppade inte livliga diskussioner
DJ:en hade skruvat upp volymen lite väl mycket vilket försvåradeBjörn konversationen, men det stoppade inte oss från att dryfta  både det ena och det andra. Hanga berättade om sin klasskompis kronprinsessan Victoria och Andreas förtäljde om sina planer att segla på de sju haven. För övrigt bubblades det om svåra förkortningar av företagsnamn, den egentliga storleken på en stor stark, fystester, vittnesmål i rättegångar, slarviga rumskompisar och mycket mer.

En blandad publik på ca 25 barhängare hängde och hade trevligt långt in på kvällen. Här får ni som vanligt ett litet urval av kvällens paparazzibilder!
 Fredrik & Björn


Barhäng på besök i rockersland

[2006-10-12] Brittsommaren gick mot sitt slut, och det var dags att byta uteserveringen mot innehäng. Vi var dryga 20 barhängare som den här fredagen skippade chipspåsen i soffan och möttes upp på Hard Rock Café. Stället har huserat  på Sveavägen i 20 år och har varit en populär hemmahamn för stadens rockers. Vi andra som inte har hästsvans och skinnväst har dock de senaste åren hållit oss undan från stället.

Men nu hade vi hört att Hard Rock rockade igen. För att kolla om det stämde fixade vi pudelfrillan, tog på oss nitbältet och traskade till rockens högborg i Stockholm.David

Blandad publik köpte fula t-shirts

Nästan vart man än befinner sig i världen, från Moskva i norr till Acapulco i söder, kan man vara säker på att man få sig en hamburgertallrik och en ful t-shirt på Hard Rock Café. Varumärket Hard Rock Café har väl inte direkt varit hyperstarkt bland Stockholms barhängare de senaste åren, men den senaste tiden har allt fler hittat dit igen. Å det märks på publiken som är väldigt blandad, både när det gäller åldrar och stil. Baren är fräsch, personalen har koll och starkölen får man pröjsa 47 pix för. Sen känns det väl mindre fräscht med souvenirshopen och Jack Vegas maskinerna. Men det är väl en del i konceptet.

EricaNew York, demonstrationer och brottsbekämpning
Nästan två dussin barhängare minglade i Hard Rocks bar. Vi spetsade öronen och snappade bland annat upp att Björn och David (bilden) tänkte göra The Big Apple osäkert i november. Vi hörde även att Hanga hade organiserat en demonstration utanför Ungerns ambassad. Dessutom berättade den nyutexaminerade juristen Erica (bilden) om sitt nya jobb i Södertälje tingsrätt som tingsnotarie, hon utlovade tuffa tag mot buset. Förutom detta diskuterades examensarbete, tennisplaner, kyliga svenskar och konstiga frågor på anställningsintervjuer.

Trio utforskade Vasastan

Vi kan även rapportera att en trio gossar fortsatte vidare ut bland Vasastans barer fram till på småtimmarna. Men det är en annan historia...


Som vanligt finns det massa feta bilder från hänget!Fredrik & Björn


Snaps regerar på Medis

[2006-09-21]  Sommaren var på upphällningen, så vi tog sista chansen till lite häng i baren under bar himmel. Snaps med sin eminenta utebar levererade på ett ypperligt sätt dryck och musik till barhängsgänget.

För att vi skulle vara helt säkra på att få bästa möjliga avslutning på barhängssommaren 2006 gjorde vi ett återbesök på Söders och kanske Stockholms bästa uteservering - Snaps.
Linda
Snaps regerar
Snaps är kungen av Medborgarplatsen 2006. Så är det bara. Stället regerar med sin fläskiga uteservering och sköna utebar. Sen så blir det inte sämre av att de har den goda smaken att avlöna en DJ som vänder sköna vax ute i det fria. Stölpriset på 48 bagis har vi överseende med då vi hade så trevligt i baren.

Fästingattack, webfynd och jobbstrul
Vi var dryga dussinet hängare som den här kvällen summerade sommaren över lite läskande drycker. Å nog drogs det ett par stories, bland annat hörde vi att Fredrik berättade om en otäck fästingattack på Östermalm. Linda (bilden) förtäljde om sina bästa fynd på Blocket.se och Grant beskrev hans trassliga första vecka som lärare på Stockholms rörigaste skola. Förutom detta snackades det om svenskars beteende utomlands, bröllopsplaner, huruvida det är sexigt med hår på bröstet (på män alltså), vad som hänt på semestern, hemliga utflykter och mycket mycket mer...

Här har Ni 22 sköna bilder från kvällen på Snaps! Mycket nöje!


Fredrik & Robert


Barhäng slog rekord på Stureplan tack vare Stadshuset

[2006-08-10] Efter en stekhet julimånad samlades barhänget på flashiga Stureplan för att svalka sig med diverse drycker och utbyta det senaste skvallret. Baren för dagen var East som anses vara ett av citykärnans mest meriterade ställen. Å nog krävdes det kvalificerad personal då East formligen invaderas av barhängare, mycket tack vare Stadshuset...

Stureplan, en plats älskad av vissa och hatad av andra, utgör ett slags nav i Stockholms uteliv. Därför ser vi då och då till att ta oss dit för att granska platsen som alla har en åsikt om. Den här gången synade vi en av de populäraste vattenhålen för Stureplansälskarna, nämligen East.

Trevliga East tar bra betaltOlof

East slog upp portarna redan 1989, och har blivit en etablerad institution bland alla dagsländor runt Stureplan. Stället har tre barer, varav en finns på uteserveringen. Personalen bakom baren är både trevlig och uppmärksam, en inte helt vanlig kombination. Däremot är priset på 56 spänn för en stor stark i saftigaste laget, men det får man väl räkna med när man hänger på Stureplan.

Rekordhäng
Barhäng i juli innebär ofta lite mindre folk i baren, men den här gången var stället nerlusat av barhängare. Tack vare en rejäl förstärkning i form av ett gäng sköna guider från Stadshuset blev vi runt 40 pers, vilket var nytt rekord. Najs! Det var en fröjd att mingla runt bland alla fredagsfirare, och vi lyckades snappa upp på det ena och det anda...

Dricks, dreadlocks och distansförhållanden

MartinBland annat hörde vi upp att den glade skotten Grant blivit inneboende i Axelsberg. Guiderna från Stadshuset var eniga om att tyskar och amerikaner var de bästa turisterna (då de gav mest dricks). Olof (bilden ovan) bollade namnförslag på den kommande babyn med barhängsgänget. Martin (bilden till vänster) berättade med inlevelse hur det gick till när han fick sina dreadlocks gjorda av en jamaican i Colombia. Dessutom bubblades det om kräftskivor, practical jokes, Småland, jobb på FN i New York och distansförhållanden.Mingelfotografernas kameror gick varma, kolla om du kom med på bild!
Fredrik & Robert


Midsommarväder bommade utebaren

[2006-06-19]  Shortsen och sandalerna var framplockade, solglajerna var putsade och solkrämen inköpt. Allt var alltså upplagt för ett najs häng i solen på Cliff Barnes sköna utebar. Nu var det ju bara ett problem, det var midsommarväder - 10 grader och regn.

En gammal fin barhängstradition är att vi i maj månad tar tricken till OdenplanDrinkar från Cliffans bar och hänger hos Cliffan. Detta flaggskepp i vänliga Vasastan brukar vara ett säkert kort.

Bommad utebar
Det vattnas i munnen bara man tänker på Cliffans utebar. Den är helt klart en av Stockholms vassaste. Denna dag höll emellertid regnmolnen stan i ett järngrepp och vi fick finna oss i att hålla till inomhus. Men vi hängde inte läpp för det. Bakom baren var det som vanligt en familjär stämning. Personalen är verkligen på hugget och ser hela tiden till att det finns dricka i glasen. Bärsen gick i väg för 47 kr, rätt dyrt men ändå prisvärt med tanke på Cliffans trevliga personal.

Dödshjälp, dörrvaktsjobb och DalarnaKaroline
Det var väl ärligt talat lite glest med barhängare den här kvällen. Men vi som var där bubblade på som vanligt. Barhängsdebutanten Karoline (bilden) berättade om sitt extraknäck som dörrvakt på Popaganda. Peter tipsade Björn om den Israeliska självförsvarstekniken Krav Maga. Sen blev det en intensiv debatt om huruvida dödshjälp borde införas - upplyftande värre. Dessutom snackades det om anställningsintervjuer, livet som gudfar och Dalarna.

Barhäng blev barrunda
Ett par barhängare som kom sent fick erfara Cliffans popularitet. De möttes av en 20 meter lång kö redan klockan tio. Då vi inte ville att de skulle behöva stå där och huttra betalade vi notan i baren och lämnade stället. En glad kvintett körde vidare och kvällen slutade på småtimmarna efter en barrunda på Odengatan. Men det är en annan historia...

Kolla in bilderna från Cliffan!


Fredrik & Robert


Sökes: Bartender till La Camera!

[2006-05-09]  Var det månne utlyst en bartenderstrejk den här kvällen? Eller hade de infört självservering i baren? Något konstigt var det, för bakom La Cameras bardisk var det tomt och öde...

La Camera, som tidigare hette Martini, har sitt säte på Norrmalmstorg. Några av hängets juridikstudenter noterade att baren ligger i samma hus som stans fetaste advokatbyrå. Men varken Leffe Silbersky eller Henning Penning Sjöström syntes till den här kvällen, och det gjorde inte personalen i baren heller.

Självservering i baren?Robert

För det är väl meningen att det ska finnas personal tillgänglig när man vill beställa en öl? Eller var det möjligtvis självservering som gällde? När någon i personalen väl masade sig till baren, såg de mäkta besvärade ut när vi beställde en öl (47 kr) eller drink. Det var nästan så att man ville be om ursäkt för att man störde i deras fikapaus. Skärpning, tack!
Men stället är i övrigt rätt okej. Inredningen kändes cosy, och tillgången till en skön lounge ger alltid pluspoäng. Publiken består mest av cityslickers, men stämningen kändes ändå rätt avspänd.

Nytt jobb i  Silicon Valley
Vad skvallrades det då om på barhänget? Robert (bilden) avslöjade att han fixat nytt stekhett IT-jobb i Silicon Valley, i Kista alltså. Jenny och Anders satt och bet på naglarna då de precis slutat röka. Å så diskuterades det om vem i gänget som hade flest högskolepoäng, vi kom fram till att Jenny segrade med hennes 378 poäng. Respekt! Dessutom bubblades det om altanbygge, tjeckiskt mode och Gudfadernfilmernas storhet.


Kolla in vilka som fastnade på bild den här kvällen!
 


Fredrik & Robert


Bar54 fortfarande London-New York

[2006-04-19] Stockholms förmodligen krogtätaste gata fick för sjunde (!) gången påhälsning av barhänget. Vi synade Bar54 på Götgatan i sömmarna, och vi blev knappast imponerade.

Det var ett par av oss som fick en känsla av lätt obehag när vi stegade in påPeter C Bar54. För ett par år sedan hette stället London-New York och var knappast känt som stans mest sofistikerade vattenhål. Men alla förtjänar ju en andra chans och bilderna på Bar54's hemsida skvallrade om att haket hade fått en uppfräschning.

Billig bärs men seg burgare

Å visst kändes det lite bättre när vi såg att Bar54 inte längre håller gröne-jägaren-klass. Men mycket bättre än så var det inte heller. Baren var placerad precis vid ingången vilket gjorde att det var rätt dragigt och omysigt. Några av oss satte kocken på prov, och blev inte särskilt imponerade. Peter C (bilden) testade husets burgare, och meddelade att den borde serveras med hammare och stämjärn - med andra ord en inte speciellt lättuggad historia. Ölutbudet var dock rikligt och en stöl gick i väg för 29 pix under happy hour (44 kr senare på kvällen). Alltid något.


Babyplaner, bröllopstalsnoja och bräckliga stolarMalin

Ett par månader hade gått sedan vi barhängde sist, så det var mycket som skulle avhandlas. Robert och Eva berättade om hur de skulle lägga upp planerna inför födseln av deras förstfödda, Fredrik ojade sig över att han skulle hålla tal på bröllop kvällen därpå och Malin (bilden) beskrev sina planer på att stämma en stoltillverkare efter att ha varit med om en otäck vurpa på jobbet. Förutom detta hörde vi att det snackades om politiska preferenser, nyvunnen kärlek, fysikproblem, skostorlekar, go-kart, firmafester och träningsvärk efter svettiga bodypump-pass. Med andra ord, det vanliga surret som kännetecknar ett bra barhäng.


Nu är våren (nästan) här så håll ögona öppna efter nästa barhängsmail. Vem vill inte lapa sol och smutta på en öl - samtidigt?!

Till dess vi ses nästa gång, håll till godo med dessa sköna mingelbilder!
 Fredrik & Robert


Ja till trängselskatt - i baren!

[2006-02-03] Efter ett välförtjänt jullov var barhängsgänget återigen ute och slarvade. Den här gången synade vi nykomligen Centro i sömmarna, och kunde konstatera att det finns lite att jobba på.

Thomas och Sarah
Mitt i smeten, men ändå lite avsides ligger det nyöppnade Centro. Stället drivs av gänget bakom Storstad, vilket märks på den eleganta och trendriktiga inredningen. Stället var tämligen packat redan vid femtiden, och vi fick verkligen tränga ihop oss för att få plats. Känslan av att stå i värsta rusningen på gröna linjen förstärktes av att Centro valt att placera 4-5 stora fåtöljer i ena änden av bardisken. Ingen toppenidé...
Bärsen gick loss på 39 kronor, vilket är ett bra pris med tanke på att baren ligger på krälavstånd från Stureplan. Några av oss som var drinksugna satte snubbarna i baren på prov, och kunde konstatera att de knappast var kursettor på bartenderskolan. Skärpning! Centro har satsat på rökrum för de som fortfarande är slavar under nikotinet. Vi testade självklart även denna lilla del av stället, och kunde konstatera att det kändes som en mindre gaskammare där inne.

Nicke
Då vi inte hade setts i baren på ett tag fanns det mycket att bubbla om bland de drygt 20 barhängare som dök upp. Thomas och Sarah (bilden) berättade om firmafesten i Globen som de hade bevistat kvällen innan (kredd till dem för att de pallade med ett barhäng också!). Hanga och Kalle redogjorde för de juridiska (!) aspekterna på erotisk massage. Magnus och Erica som nyligen blivit stolta ägare till varsin pulka tipsade oss andra om vart man kunde hitta de bästa backarna och Nicke (bilden) berättade om sin nya lya som hade genomgått en extreme makeover de senaste månaderna. Dessutom snackades det om sommarjobb, Gene Simmons, kommande examen, Skottland och bröllopsplaner.Oj oj oj, vilka sköna bilder! Check it out!
 Fredrik & Robert


[åter arkiv]

startsidan :: guldstjärnor :: reportage :: arkiv :: vad är barhäng?

© Göran Skytte Entertainments