startsidan :: guldstjärnor :: reportage :: arkiv :: vad är barhäng?

[åter arkiv

2005 års samlade Barhäng

Yuppiefritt barhäng på Östermalm

[2005-12-18] För andra gången i barhängets historia bestämde vi oss för att besöka öfvre Östermalm. Det skulle bli skönt att komma ifrån patrasket som man normalt måste trängas med.

Vi såg fram emot att få utbyta börstips med Wallenbergare och snacka slottsgobelänger med Bernadottare. Valet föll på Condo på Grevgatan. Vi blev emellertid snabbt besvikna när vi steg in i baren - det fanns inte en yuppie eller brat så långt ögat kunde nå. Klockan var runt sex, det var löningshelg ochTheres och Fredrik i baren. stället var tomt! Illa, illa... Nåja, vi såg till att bartendrarna slapp stå med händerna i byxfickorna och beställde en bärs för 45 kr. Stället kan rekommenderas för de som gillar kuddrum. De har nämligen ett litet hångelrum där man kan rumla runt om man känner för det. Förutom detta så är det ett rätt skönt ställe, men lite fler gäster skulle  nog inte skada...


Vi var en tapper trio som gav oss ut i höstrusket denna kväll. Sanna och Theres som har gemensamma bekanta uppdaterade varandra om vad som hade hänt med kompisarna från förr. Fredrik, som mest suttit med näsan i lagboken den senaste tiden, var glad att få komma ut och träffa lite barhängare. Dessutom bubblades det om vilken julmarknad som var stans bästa, kommande lägenhetsaffärer och det senaste på dejtingfronten.


Kvällens bilder finns som vanligt framkallade, mycket nöje!
 

Fredrik & Robert


Barhäng offside i baren

[2005-11-16] Barhängets förstafemma drog på sig fredagsstassen och skrinnade ner till Foppas gamla bar Metro, ett slagskott från Skanstull. Vi tacklade oss fram till baren och beställde en iskall öl.

Barhänget var tillbaka på Söder för fjärde gången det här året. Vi tog tricken enda ner till Skanstull och hälsade på Foppas gamla ställe Metro. Foppa lyste med sin frånvaro, men däremot noterade vi att bärsen kostade 29 pix. Mycket bra!Magnus Förutom två barer och en lounge, så finns också möjlighet att spela tv-spel (!) vid middagsbordet. Så om Ni någon gång är på dejt och sällskapet är tråkigt, så kan Ni ju alltid spela lite spaceinvaders.

Vi skulle ljuga om vi sa att det var packat i baren den här kvällen. Men inte deppade vi för det. Vi som var där hade en soft kväll på Metro. Det blev en hel del ingenjörssnack den här kvällen. De utexaminerade ingenjörerna Robert och Peter C hade lite taktiksnack inför Peters första löneförhandling, och de blivande ingenjörerna Elin och Magnus (bilden) snackade Pythagoras sats och Fredrikförstagradsekvationer. Tack och lov fanns juriststudenten Fredrik (bilden) på plats som kunde flika in lite intressanta fakta om culpaansvaret inom skadeståndsrätten. Förutom detta tjattrades det om showen REA, svindyra lägenheter på Söder, husbyggarplaner, och hur man löser pinsamma incidenter i samband med toalettbesök. Dessutom spekulerades det om hur det egentligen går till när man kastrerar katter. Ja, det var sannerligen ingen brist på samtalsämnen den här kvällen...

Som vanligt togs det ett gäng sköna bilder på ett gäng sköna barhängare!
 

Fredrik & Robert


Barhäng tillbaka i heta Vasastan

[2005-10-16]  Bargänget var väl lite decimerat denna fredag. Men de som hade läst kartan rätt och hittat till Saline hade lite skönt fredagshäng.

Efter ett par häng på Södermalm var vi tillbaka i Vasastan som med heta barer som Storstad, Cliff Barnes och Grill seglat upp som ett av Stockholms bästa tillhåll för barhäng. Så vi hade rätt höga förväntningar när vi stegade in på doldisstället Saline på Tulegatan. Ett ställe som säkert många Peter Cmissat, kanske för att det ligger lite avsides. Å baren håller väl rätt bra klass. Saline är coolt designat, och atmosfären kändes för kvällen rätt avspänd. Ett extra plus för de snygga toaletterna och den sköna innergården. Dock var det lite glest med personal i baren, så vi fick vänta en stund på bärsen som gick i väg för 47 pix.


Trots Brittsommar och nya pengar på lönekontot var det många som höll sig undan denna fredag. Men vi som hittade till SalineMadde hade lika trevligt som vanligt. Det tjattrades om det mesta. Madde (bilden) berättade att hon var på lägenhetsbytarjakt och att hon helst vill hitta en lya på Kungsholmen. Peter C (bilden) som precis var hemkommen från en av sina flashiga affärsresor i Småland berättade att han hade haft storstädning i lägenheten. Mest för att slippa tjatet från Fredrik om hur stökigt han har det hemma. Förutom detta pladdrades det om de kommande vägtullarna, kurser i danska, helgplaner, stalkers på kth, karaoke och mycket mer...

Som vanligt låg det paparazzis i buskarna och plåtade kvällens barhängare!
 


Fredrik & Robert


Snaps värmde höstens första Barhäng

[2005-09-13] Hösten lyste med sin frånvaro när barhäng tog tricken till Medis. Solen värmde och Snaps sköna utebar fylldes snabbt med både gamla och nya barhängare.

Denna soliga fredag tog vi oss över Götgatsbacken till Medborgarplatsens flaggskepp Snaps. Ett par barhängare stod otåligt och stampade redan innan baren slog upp portarna för alla fredagstörstiga stockholmare. Snaps har denna sommar spikat upp en utebar, och därmed gjort en redan uppskattad uteservering ännu populärare. Den trevliga personalen i baren krängde bärsen för 46 spänn, vilket kändes okej med tanke på den snabba servicen. Senare på kvällen fick killarna i baren sällskap av en DJ som vände vax till allas uppskattning.

Det var trångt i baren denna kväll. Ovanligt många nya ansikten dök upp, vilket uppskattades (inte för att det är något fel på de gamla...). Fredrik hade lurat med Tre glada juriststudentersig några juriststudenter, så det var extra mycket koll på att reglerna följdes. Å Sanna tog med sig ett helt gäng klasskompisar från hennes nya hälsoutbildning som för dagen hade haft en heldagskurs i massage. Nog hade vi alla hoppats på att få våra ömma nackar masserade, men icke då.


Så här efter sommaren fanns det en hel massa att pladdra om. Det skvallradesFia en hel del om vad som hände på Roberts bröllop i somras, vilka som blev fullast och vilka som gjorde bort sig. Fia (bilden till höger) berättade om sin nollning på KTH, något som väckte gamla minnen hos de gamla teknologerna Robert och Magnus. Dessutom bjöd Therese och Yvonne (bilden ovan) på en skildring från deras semesterresa i Grekland. Förutom detta bluddrades det om sommarens kräftskivor, kommande födslar, Rivieran, löneförhandlingar, Handels-högskolan, lägenhetsjakt och mycket mycket mer...


Det plåtades friskt på Snaps - se och njut av alla sköna hängare!Fredrik & Robert


Stekhett barhäng på coola Mosebacke

[2005-07-24]  Sommarens vassaste högtryck hade denna dag gjort oss rejält törstiga. Så för att återställa vätskebalansen bjöd barhäng på fredagsöl på Mosebacketerassen som har en av Stockholms coolaste uteserveringar. Inte nog med det, Glasgows törstigaste skotte Grant Gordon var tillbaka i stan - som vanligt iklädd skotsk folkdräkt.

När man stegar upp till Mosebacke Etablissement på Söders höjder och blickar ut över Stockholm med en kall öl i handen så undrar man hur någon bar ska kunna Grantbräcka detta. Mosebacketerassen har inte bara en grym utsikt utan ståtar även med tre utebarer där man tjackar bärsen för strax under 50-lappen. Stämningen på Mosebacke är så där skönt avspänd som det bara kan vara på Söder. Terassen är väl tilltagen vilket gör att man slipper känslan av att stå i en tunnelbanevagn i rusningstid. Gott om plats alltså.

Det märktes att det var semestertider. Många barhängare hade flytt huvudstaden, men 10 av oss som fortfarande slavade på kontoret tog chansen att släcka törsten denna stekheta fredag. Det fanns som vanligt en hel del att avhandla. Vår favorit-skotte Grant Gordon (bilden) som gjorde sitt tredje gästspel på barhäng redogjorde för vilka skotska uttryck som var rätt för tillfället. "Birds" (=snygga tjejer) och "toughen the fuck Fredrik och Björnup" (=ryck upp dig!) låg rätt i tiden. Däremot var ordet "wicked" (=ballt) inte speciellt coolt. Björn och Fredrik (bilden) berättade om sin planerade resa till Glasgow. De meddelade att de skulle visa vad svenskt stål är gjort av. Dessutom bubblades det om kärleksproblem, Henke Larsson och semesterplaner.Det kan meddelas att flera partysugna deltagare fortsatte ut i Stockholmsnatten efter barhänget. Det rapporteras att de inte gav upp förrän tidigt på lördagsmorgonen. Men det är en annan historia...

Spana in de somriga bilderna från Mosebacke!


Fredrik & Robert


Vaktattack mot herrtoan!

[2005-06-11] Cliffans utebar är sååå jäkla najs att vi inte kunde låta bli att för tredje året lägga barhänget i Mr Barnes trygga händer. Men tjejer, akta Er för att gå in på herrtoan!

Cliffan har blivit synonymt med sommarens första barhäng. Med deras mycket schysta utebar och sköna barpersonal är baren ett självklart val för oss. Birapriset ligger på 48 spänn, vilket känns helt okej när killarna bakom disken är så uppmärksamma och trevliga.

Men det kan vara berättigat med en liten varning till kvinnliga besökare på Cliffan: Försök inte att nästla Er in på herrtoan, det kan sluta illa. Vi blev vittnen till när en liten tjej smög sig in på herrtoan vilket resulterade att den kvinnliga vakten i garderoben blev helt skogstokig och gjorde en våldsam attack på båset Lassedär den kissnödiga damen hade barrikaderat sig. Men det var först efter uträttat ärende som den minst sagt upprörda vakten fick tag i den mycket skärrade toabesökaren. Vi lovar att hon inte gör om det tilltaget, i alla fall inte på Cliffan. De manliga toabesökarna tog det hela med ro, och verkade mest tycka att det var lite uppfriskande med en "catfight".

Över 25 hängare stod och bubblade i vårsolen. Peter C kom förbi en stund och gav oss den senaste infon inför storebror Olofs svensexa som skulle gå av stapeln dagen efter. Magnus berättade att han hade blivit anklagad för tentafusk för att haft en avstängd (!) mobiltelefon i byxfickan under terminens sista tenta. Lasse (bilden) dök upp efter en långvarig frånvaro och berättade om sitt liv somErica pappaledig och Erica (bilden) och Fredrik snackade som vanligt om de senaste turerna på juristlinjen. Andra samtalsämnen som uppsnappades var bilinköp, svensexor, kändisskvaller, midsommarfirande och sommarjobb. Men det roligaste och mest ärofyllda var väl ändå att Ingo valde att spendera en av sina sista dagar i landet med Barhängarna innan han emigrerar till värmen i Spanien. Medan vi gnäller på vädret tar han saken i egna händer och gör det bästa av situationen - flyttar! Coolt säger vi!

Vill Ni se snygga barhängare? Kolla in bilderna!Fredrik & Robert


Barhäng är kungen av Kungsan

[2005-05-11]  På 80-talet var det Paolo Roberto som regerade i Kungsan, 20 år senare är Barhäng kungen av Kungsan. Stockholms bästa barhäng synade Friday's i sömmarna och vi gillade inte vad vi såg.

Det hade gått över två och ett halvt år sedan vi besökte Friday's på Birger Jarlsgatan. Den här gången hälsade vi på systerrestaurangen i Kungsan. Friday's med sitt amerikanska koncept imponerade inte på det sparsmakade barhängsgänget. Speciellt var det mupparna bakom bardisken som inte höll måttet. Dryg attityd och helt i avsaknad av servicekänsla. De verkade vara mer intresserade av att jonglera än att hälla upp bärs. Vi säger inte att det är fel att ge gästerna lite show, men när de är helt  ointresserade av att bemanna ölkranarna så är ju något fel. När vi väl lyckades beställa en bärs hade de mage att ta 49 spänn för en stöl. Uppryckning bakom baren, tack!


Men vi lät oss inte nedslås, utan bluddrade på som vanligt. Olof och Fredrik stod och hetsade varandra inför marathon-06 och Malin försökte slå i oss att hennes barhängsinbjudningar hade hamnat i skräppostmappen och att det var därför hon inte dykt upp förrän nu (säkert Malin!). Magnus fick en ölleverans (!) till Fridays från kompisen Peder som kom direkt från Åland. Ingo berättade att flyttlasset snart går till Barcelona och lovade att det inte skulle dröja länge förrän han skulle sätta upp en barhängsfilial i Spanien. Dessutom snackades det om sommarjobb, kommande barnafödslar, korpfotboll och fiendskap på juristlinjen.


Här kommer ett gäng sköna bilder!


Fredrik & Robert


Barhäng - årets roligaste aprilskämt

[2005-04-14] Odenplan med all sitt myller av människor och våren som stod i sin finaste skrud - då gick barhängarna ner i en grotta! Typiskt va?! Javisst men vem kunde veta att sommaren skulle bryta vinterdvalan? Tranan matchade dock hettan utanför riktigt bra, med samma höga medeltemperatur och samma myller av människor.

Det var inte många som trodde att det var ett aprilskämt att barhänget skulle hållas just den 1:a april. Minst 25 pers letade sig ner till Tranans bar en meter under marknivå och smuttade på varsin öl eller dagens vin. Priserna låg på förväntade nivåer och var helt okej för ett ställe i hjärtat av Vasastan. Många av hängarna gillade också valet av snacks med avsaknaden av jordnätter till förmån för salta mandlar, innovativt och gott. Fast smakar det så kostar det, 30 spänn för några nävar.

Det märks att våren och sommaren är i antågande, vi blir fler på hängen, många är uppsluppna och glada, samtalen blir roliga, målande, och spännande. Det exceptionella med detta häng var också att det kom så många oinvigda i olika konstellationer, vänner till vänner, kollegor och grannar. Enastående, precis vad barhänget förespråkar!


Samtalsämnena blev många, redaktionen har knappt koll på en bråkdel. Men som vanligt pratades det jobb, någon skulle byta jobb och någon hade tackat nej till ett erbjudande. Trevligt, men få förunnat! Dessutom blev det en del härligt racingsnack då några av de mest skygga hängarna, Peter & Gerry, dök upp och snackade Porsche, Alfa och Saab, till mångas förnöjelse, däribland Alfamagnus (bilden) (som inte kan dölja vilket märke hans hjärta slår för). I och med att sommaren närmar sig är det också omöjligt att undvika de annalkande sommarbröllopen. Det visade sig nämligen att vi har tre till antalet representerade bland hängarna, Olof ska gänga sig med Anna (bilden) och Peter med Lou och Robert med Eva. Detta gav givetvis upphov till snack om än det ena och än det andra. Man kan få sår i öronen för mindre. ;) Dessutom bubblades det om hemmasnickrade köksbänkar, nyinköpta trumset, semester i Sydney och hur man dresserar en Chihuahua (!) till attackhund.
 

Det sägs att detta var ett av de bästa hängen på länge vilket givetvis har förevigats på ett antal bilder. Se och njut!Robert & Fredrik


Barhäng tillbaka där allt började

[2005-03-22] Den här fredagen var vi tillbaka på Rörstrandsgatan där historiens första barhäng gick av stapeln en mörk novemberkväll i nådens år 2001.

Stället för kvällen var Njutbar. Baren är lokaliserad ganska långt ner på Rörstrandsgatan och den imponerade väl ärligt talat inte så mycket. Hela stället kändes ganska sterilt och fantasilöst. Inte heller bärspriset på 49 kr gjorde oss gladare. Men inte hängde vi läpp för det. Eftersom vi som vanligt är på plats tidigt så kunde vi muta in den bästa delen av baren och ha full koll på allt och alla som kom och gick.

Det var tur att det fanns gott om bärs i kranarna, för vi blev rejält torra i struparna av allt pladdrande. Morgan beskrev hans nyinköpta sosse-container (Volvo V70), Magnus berättade om hans frusna vattenledningar trots att han bor i en nyproducerad lägenhet, Robert snackade om den blivande drömkåken och Angela gav tips på träningspass på SATS. Dessutom hörde vi att det debatterades om kommande bröllop, skilsmässor, melodifestivalen, snöröjning och mycket
annat.

Spana in kvällens linslusar!


Fredrik & Robert


Barhäng hängde hos Ljunggren

[2005-02-14] Då julklapparna sedan länge var bytta mot något bättre och nyårslöftena bortglömda, var det äntligen dags för 2005 års första barhäng. Bland kvällens 18 heta hängare syntes flera starka mingelkort och även några nya bekantskaper.

För fjärde gången i Barhängs historia besökte vi Götgatsbacken. Den här gången fick södercoola Ljunggren chansen att bekanta sig med Stockholms skönaste barhängsfamilj. Trendkänsliga Ljunggren känns som en katt bland hermeliner på Götgatsbacken. Bland kvarterets alla sunkpubar sticker Ljunggren ut med sin asiatiska meny, coola lounge och hippa publik. Vi fick verkligen vässa armbågarna när stället fylldes med Söders trendkänsligaste snubbar och brudar. Men stämningen var det inget fel på, den enda plumpen i protokollet var väl i så fall de små bärsen (42 kr). Det var med glädje som vi noterade att flera gamla favoriter var tillbaka på barhänget, men även ett par rookies som vi hoppas fick mersmak av.

Då vi inte setts på länge fanns det massa att bubbla om. Bland annat uppsnappades att Sanna (bilden) var på gång att köpa katt, Peter C berättade om hans roll som best man på brorsans bröllop i vår och Fredrik hade börjat knega igen för dryga ut studiebidraget. Dessutom  snackades det om Peter Wahbecks framfart i Robinson, personalneddragningarna på ICA, bentendrarnas eventuella sexapeal, och mycket mer.

Ta en flukt på alla sköna bilder från kvällen!
 Fredrik & Robert


[åter arkiv]

startsidan :: guldstjärnor :: reportage :: arkiv :: vad är barhäng?

© Göran Skytte Entertainments