startsidan :: guldstjärnor :: reportage :: arkiv :: vad är barhäng?

[åter arkiv]

2004 års samlade Barhäng

Sex på Barhäng!

[2005-01-19] Var de däckade av vinterkräksjukan? Hade de blivit nertrampade i julrushen? Eller låg de bara hemma och pustade ut efter veckans julbord på jobbet? Ja, vad hade hänt med våra trogna hängare den här fredagen?

Nä, inte behövde vi trängas den här kvällen. Endast sex tappra barhängare struntade i pepparkaksbaket och korvstoppningen den här kvällen och kom förbi Hotel Rival. ABBA-Bennys skrytbygge på Mariatorget var den här kvällen i stället nerlusat med slipsar. Ett stort gäng yuppies tryckte i sig snittar och hällde i sig champagne. Vi lyckades med stor möda få in en beställning då och då av den ruggigt ouppmärksamme bartendern. Rivals bar kändes ganska malplacerad och rätt tråkig. Stölpriset på 44 bagis hjälpte inte heller upp betyget.

Vi var inte många, men oj vad mycket det fanns att snacka om sen sist vi sågs! Här kommer det senaste skvallret från barhängs-gänget. Henrik berättade om ett frestande jobberbjudande. Olof kom med hunden i väskan och talade om att han hade tjackat en lya vid Stureplan (ett tjejkast från hans favohak Spybar). En skäggig Robban förtäljde en del hårresande saker om hans näsoperation, som vi nog helst hade sluppit höra. Fredriks skolvecka hade innehållit en rätt otrevlig grillning av en professor på universitetet. Dessutom debatterades stockholmarnas oförmåga att gå ut och festa på juldagen, annat var det tydligen i Helsingborg och Uppsala.

Så här moloken blir man om man får dålig service i baren...

Fredrik & Robert


3 år med Barhäng firades på Grill

[2005-01-19] Grill sattes åter på prov när Barhäng firade sin 3 års dag. Strax efter 17 ramlade de första i gänget in. En hel del av stammisarna saknades, men flera nya ansiktens syntes i baren.

Allt hade börjat en kylslagen novemberkväll 2001 på Rörstrandsgatans flaggskepp Systrarna Lundberg. Inte trodde vi då att vi tre år och 28 barhäng senare fortfarande skulle botanisera bland Stockholms barmark. Men Stockholms bästa barhäng fortsätter att sätta stans bartendrar på prov.

Den här gången hade barhängarna själva haft chansen att välja bar och valet föll på stilsäkra Grill långt upp på Drottninggatan. Vi spanade febrilt efter en plats i Stockholms kanske coolaste lounge, men insåg snart att det blev till att hänga i baren. Det hade gått ett drygt år sen vi var på Grill senast. Stället hade knappast tappat i popularitet sedan dess. Dock hade barpersonalen lagt sig till med en snorkig attityd och såg mest besvärade ut när vi bad dem hälla upp en vanlig starköl (pris 47 kr). När vi väl testade drinklistan serverades rätt kassa drinkar. Skärpning bakom bardisken!

Som vanligt babblades det friskt bland kvällens barhängstrupp. Erikas syster berättade om helgens hästtävlingar i Globen. Magnus och Fredrik gav en målande beskrivning om veckans studier i kroki (frågan var om de var där för konstens skull eller om det bara handlade om att få se lite naket). För övrigt debatterades studieplaner för 2005, tunnelloppet, polisens fystester och mycket mer.

Ett stort mediauppbåd bevakade självklart 3 års jubileet - här är litet urval av bilderna som togs under kvällen!

Fredrik & Robert


Kollektivtrafiksträngsel på Annakhan

[2004-11-25] Barhäng var i oktober tillbaka på Östermalm. Den här gången gästade vi ett av traktens populäraste vattenhål, Annakhan. Personalen fick jobba så svetten lackade och ägaren gnuggade hän-derna i takt med att Barhäng fyllde lokalen med nära två dussin fagra hängare.

Det var inte konstigt att en och annan av oss fick något fuktigt i blicken när vi stegade in på stället. Annakhan är nämligen utrustat med en cool bar, puttrig lounge och framför allt happy-hour priser. 40 riksdaler för en stöl i yuppieghettot Ö-malm är inte illa. Respekt! Enda smolket i glädjebägaren var kanske att ryktet om billig öl hade spridit sig runt Stureplan, så stället var nerlusat med törstiga stockholmare. Tredubbla led i baren gjorde att det ibland kändes som man stod i en fullpackad tunnelbanevagn på gröna linjen. Mingelfaktorn sjönk alltså en aning, men det var inga sura miner för det.

Extra kul var det att vi den här kvällen mönstrade på så många nya förmågor på barhängsskutan (Missa inte intervjun med Sanna som tog med en kvartett med nya hängare!). Vi hoppas att våra nya bekantskaper fick mersmak och gästar oss fler gånger.

Å som vanligt hade vi ju så mycket att bluddra om. Nicke L berättade om sitt nya jobb på Apollo och Björn och Robert D ventilerade spörsmålet om Özz Nûjens eventuella storhet som ståuppare – överskat-tad eller kung var frågan. Fredrik knorrade om att hans måndagsexemplar till digitalkamera hade svårt i den mörka lokalen. För övrigt dryftades barhängets framtid, Annakhans mat, mellandagsrean (!) och vart alla vapnen tar vägen när regementen läggs ner. 

Passa på och gotta dig i alla dejliga bilder!


Fredrik & Robert


Barhäng sågade (ner) Eken

[2004-10-19] Med rätt höga förväntningar tog vi tuben till Slussen för att besöka Eken. Flera barhängsspioner hade rapporterat till redaktionen om Ekens långa bar, härliga utsikt och sköna afterwork stämning. Ett säkert kort alltså. Men det började inte bra.

När första hängaren på plats inte ens hade hunnit halvvägs till baren gastade en fjunig rookie åt honom att han minsann skulle hänga av sig ytterkläderna. Men hallå!! Vad håller på att hända bland Stockholms krogar? Var kommer detta morbida behov att tvinga sina gäster att hänga av sig ytterkläderna? Om man vill släpa på sin jacka, så ska väl det vara upp till var och en? Det känns rätt girigt att klämma gästerna på 15 kr för garderob när man har mage att ta 52 spänn för en starköl. Alltid lika trist när priset för en bärs kryper över 50, speciellt när det sker söder om Slussen. Usch och fy för yuppie-priser på arbetarnas Södermalm!

Nåja, Eken har sina fördelar också. Det fanns gott om plats i baren och loungen bjöd på sköna stolar för fredagströtta hängare. Utsikten är faktiskt också en av Sthlms absolut bästa. På toaletten fanns tända ljus och killen i garderoben var faktiskt inte så otrevlig när allt kom omkring.

Det fanns som vanligt en massa att förtälja varandra. Magnus H berättade att han hoppat av KTH på tisdagen, för att sedan hoppa på igen på fredagen (!). Magnus E skildrade sin racerdebut på Mantorp i målande ordalag. Sannas kompis Lisa bjöd på skvaller bakom kulisserna på TV-programmet Stockholm Live. Hett!

Efter att flera år ha lånat diverse kameror från barhängsgänget, har redaktionen äntligen skaffat en egen. Som Ni ser är kvalitén lite varierad, men till nästa gång lovar redaktionens bildredaktörer att få koll på tekniken.


Robert & Fredrik


Falnande stjärna skinnad av flickgäng

[2004-09-07] Trots stor konkurrens med OS och en hormonstinn Klüft i längdhoppsgropen kunde vi samla ihop 17 förväntansfulla barhängare. Sommarens dåliga väder (orkar vi inte kommentera längre) hade fått oss alla att längta till årets första hösthäng på Soap Bar. Till vår stora förvåning och förtjusning ringde de ivrigaste hängarna en halvtimme innan(!) kickoff och undrade vart vi höll hus. Vilket imponerande engagemang!

Soap Bar, en gång en metropol i mediabranschen, står inte längre i samma glans som förr. Inte en avdankad dramatenskådis så långt ögat nådde, ingen med tweedkavaj som läste "Kulturnytt", inga murvlar och inte ens trångt i baren. Men vad gör väl det, vi höjde ju stämningen rejält på stället. Stölpriset på 48:- låg i överkant och speglar väl egentligen bara ställets adress och forna glans, en sänkning vore på sin plats tycker vi om de ska återfå sin popularitet. För övrigt är lokalen väldigt mingelvänlig och uteserveringen var fortfarande öppen, höst-svalkan till trots. Personalen gjorde sitt jobb men inte så mycket mer. (Som ni märker har vi tagit fram stora sågen... ;) Det är hårt, men rättvist!

Förra månaden berättade vi om en förvän-tansfull Peter R som skulle åka till IKEA och köpa soffa. Han slogs inte ner av glåporden att han var naiv och blåögd som trodde att soffan kunde levereras direkt. De hård-hudade IKEA-rävarna visste att det är leveranstid på soffor. Peter, som inte kunde komma på detta häng, skickade en hälsning till belackarna via MMS att soffan nu är på plats. Redaktionen kan berätta att den såg skön ut, kan vi misstänka att Peter legat i ryggläge under hela OS?! IKEA byggde folkhemmet - allså kan vi konstatera att Peter bor i ett folkhem.

Den bästa begivenheten med månadens barhäng var ändå Bella, Jenny, Madde och Madde. De kom både törstiga och hungriga till Soap Bar och slog sig ned för att äta och dricka. När festen var över och damerna skulle gå glömde de, i sin iver att göra en snygg sorti, att betala notan. DE TOG EN SPRINGNOTA! Personalen på stället undrade förvånat om vi, denna ädla grupp av hederliga människor, kände flickorna i fråga. "-Det beror på", svarade vi. När det sedan visade sig att de inte betalat för sig skrattade alla i kör och brölade att vi inte visste vilka de tokiga tjejerna var. Fredrik den spjuvern missar inte sådana här tillfällen utan ringde upp dem och meddelade att de blivit påkomna. Slokörat lommade de tillbaka till brotts-platsen och gjorde sig skuldfria, i ackompanjemang från en applåderande publik. Peter C, som med sin erfarenhet från Securitas, talade flickorna till rätta med den pondus 2 meter Peter kan inge.

För övrigt pratades en del om husköp, Angela skulle springa tjejmilen på söndag och berättade om sin uppladdning inför urladdningen, Magnus E skulle upp tidigt och ställa ut sitt italienska fullblod i form av en Alfa Romeo GT 1600 junior från 70-talet. Henrik berättade att Anna slog något slags rekord i klädinköp när de var i London i somras – utbyggnad av garderob är redan planerat. Fredrik har fått nya klasskompisar på universitetet och nämnde alla gemensamma intressen han hade med dessa 18-åringar, dvs inte mycket. Men redan under den första skolveckan tipsade han sina polare i klassen att sena kvällar med en pava rött i alla fall är den bästa studiemetoden.

Eftersom pressfotograferna på Såpan lyste med sin frånvaro fick vi plåta själva istället. Håll tillgodo!


Robert & Fredrik


Laddad skotte tillbaka på Barhäng

[2004-08-22] För 25:e (!) gången var det återigen dags för barhäng. Denna fredag kväll hade det envisa lågtrycket som plågat oss den senaste tiden dragit vidare och vi kunde njuta av solsken när vi begav oss till Mest Bar & Kök på mytomspunna Götgatsbacken.

Mest med sina stora öppna fönster bjöd på en luftig och mingelvänlig lokal för oss 14 mer eller mindre solbrända törstsläckare som hade tagit sig till baren. Men visst märktes det att det var semestertider i Stockholm, vi fick ha en av Mests två barer helt för oss själva de två första timmarna. Men bartendern fick ändå slita för lönechecken då vi var rejält törstiga. En strid ström av maltläsk serverades för 39 kronor glaset.

Återigen fick vi förstärkning från Glasgow. Grant Gordon som gladde oss med ett gästspel i februari hade genast packat ner kilten och kastat sig på första bästa flyg när han hörde att det var dags för barhäng. När sedan Olofs polare som var på semester i Europa helt oväntat gick förbi utanför Mest, så anslöt fler nationaliteter till Stockholms (och Europas?) coolaste afterworkevent. Det är bara att konstatera att barhänget har blivit en angelägenhet för törstiga barhängare från världens alla hörn.

Fem veckor hade gått sedan vi sågs i baren senast vilket borgade för att det fanns en hel del att snacka om. Peter C förtäljde sina bästa knep för att freda sig från klåfingriga tjejer på krogen och en lite sliten Fredrik skildrade de tre kvällar som han vallat runt Grant bland Stockholms nattklubbar. Peter R berättade att han skulle bege sig till IKEA dagen efter barhänget och tjacka ny soffa, dock upplystes han av barhängets mer rutinerade IKEA-shoppare att han lär få vänta 5-6 veckor på leverans av soffan. Barhängets egen crimefighter Erica berättade om sitt nya sommarjobb som går ut på att kontrollera att bovar som dömts till att bära elektronisk boja sköter sig - skönt att någon håller koll på buset i stan!

Efter hänget på Mest drog några av oss vidare till Högbergs och sen Fenix. Natten avslutades av de riktigt hårdhudade på Blue Moon Bar många timmar senare, men det är en annan historia...

Se och njut av bilderna på barhängets alla linslusar!
Fredrik & Robert


Barhäng på knock redan före avspark

[2004-07-07] En dag som denna då Sverige spelade en viktig match mot Italien i fotbolls-EM väntade vi oss inte att det skulle komma så många till Hotellet, vår arena för dagen. Men som vi misstog oss. Efter bara någon halvtimme i baren hade det kommit så många hängare att vi utan vidare kunde matcha ett helt 11-mannalag + avbytare. Som ena riktiga Lars-Tommy look-a-likes (vem som liknar vem säger vi inte) kunde vi bara sitta och mysa i våra träningsoveraller när laget låg i hårdträning med drinkar och kalla öl i handen. Tack vare ett rejält partytält kunde vi husera både inomhus och utomhus på den erkänt sjyssta ute-serveringen.

Arenan Hotellet går inte av för hackor. Det är en magnifik skapelse med en riktigt lång bar längs fönstren ut mot Linnégatan. Personalen var klädsamt trevliga helt i linje med atmosfären, trots att deras engagemang riktades mot den gemensam-ma Oddset-kupongen inför kvällens drabbning. Helt i sin ordning tyckte vi, spel och dobbel hör ett EM till och en kall öl som uppvärmning (!) hör ett Barhäng till, så varför inte förena de två. Dock höjdes röster om att matpriserna låg lite i överkant för vad den genomsnittlige barhängaren brukar vilja lägga ut. Men va tusan, Hotellet ligger ju på Östermalm så man får ta seden dit man kommer och hur mycket skulle inte du kunna lägga ut för att få testa en utsökt rödvinsbräse-rad piggvarstunga på andalusiskt vis?! Även stölen låg i överkant, 49 pix.

Det var en salig blandning hängare som trotsade regnet och den växande nervo-siteten för den annalkande fotbollsmatchen. Ett och annat samtal hördes kring hur laget skulle se ut, vem som skulle spela på vilken position, hur lätt italienarna faller och hur långt in i kaklet vi skulle nå.

Inte ont anande hade den sköna Ulrica spridit ryktet bland vänner och kollegor om Barhängets framgångsrika koncept som det självklara fredagseventet en gång i månaden. Något som vi noterar med stolthet och som självklart måste premie-ras, se nedan. Tre hunkar av rang blev resultatet av Ulrikas tipsande, vilket snabbt uppmärksammades bland hängets singeldamer. När ska vi få höra om första dejten där Barhänget agerat mötesplats och match-maker?!

Förutom fotboll avhandlades en hel del ämnen av olika karaktär. "Peter 2m" förklarade fördelarna med sin längd och försökte samtidigt reda ut en del oklarheter om längden verkligen har betydelse, se förra månadens guldstjärneintervju. Föga oväntat ledde det ingen vart. Björn som lockat med sig en gammal barndomskamrat gav sin, högst intressanta, beskrivning av längdmått när han beskrev hur nära de bodde varandra som små. 
"-Han bodde ett tjejkast ifrån mig" och poängterade hur mycket kortare ett tjejkast är än ett stenkast. Björn denne ordekvilibrist!

Som trogen barhängare vet du att det händer mycket mer än så här på ett Bar-häng och att det alltsom oftast också är astrevligt. Men bilder säger ju mer än ord så här slutar dagens artikel och håll tillgodo med bilder istället.Robert & Fredrik


Barhäng når nya höjder

[2004-06-15] Nog var vi några stycken som var lite besvikna på att det regnade när Barhäng var annonserat på Cliff Barnes. Det var meningen att "Cliffan", som har en av stans bästa uteserveringar norr om Slussen, skulle garantera att vi skulle få öla i friska luften. Men inte hängde vi läpp för det.

För Er som har lyckats missa Cliff Barnes kan vi berätta att stället huserar ett par utsparkar från Odenplan och är ett av Vasastans popluäraste ställen. Personlen (däribland en Robinsonkändis) har en skön jargong, och känner sig snabbt som vilken stammis som helst. 42 spänn tar de för en stöl, och käket är rejält tilltaget utan krussiduller.

Det vore väl lögn att säga att de senaste barhängen har varit proppfyllda, men i fredags vände trenden - ordentligt. 22 ruggigt mingelsugna hängare var på plats, en fröjd för ögat! Vi var inte bara fler än vanligt, utan också ovanligt långa. Båda bröderna Cederholm var nämligen på plats samtidigt, och höjde medellängden med säkert ett par meter.

Som vanligt hade vi mycket att snacka om. Vi snappade upp att det snackades om kraschade skolprojekt, taskiga chefer, alla idiotiska frågor man får om man jobbar på Clas Ohlsson, dokusåpakändisar, framtida grillkvällar och mycket mycket mer.

För Er som undrar hur det har gått för Magnus på Lilla Essingen, så kan vi berätta att han och Erica har tagit sitt pick och pack och dragit norrut till Solna. Det är bara att hoppas att det är slut på eländet, och att Magnus kan lägga allt tråkigt bakom sig och gå vidare. Skönt också att vi på redaktionen kan lägga ner den här historien och slippa depitera övertid till våra hårdbevakande murvlar.

 

 

Bilder får man aldrig nog av så luta er tillbaka och titta på vad pressen kom över denna kväll.Fredrik & Robert


Kvarnen - en institution på Söder

[2004-05-26] Denna tokvarma majdag gjorde Barhänget det enda rätta och gick till Kvarnen för att få svalka och fylla på vätska efter en svettig fredag. Det dröjde inte länge förrän vätskenivåerna åter var tillbaka på normal nivå.

Kvarnen, denna institution på Söder, gladde med happyhour-priser på 25 spänn för en stöl fram till klockan 19. Vi hade stället för oss själva i början, men snart fylldes lokalen av törstiga söderkisar. Kvarnen har flera ansikten. Dels den gamla anrika ölhallen där man mår extra bra om man är bajare. Sen har de dessutom de två riktigt coolt inredda barerna H2O och Eld. Mycket kredd till Kvarnen!

Denna gång hittade nio barhängare till Kvarnen, och trots att det var ett par nya ansikten dröjde det inte länge förrän isen var bruten och stämningen var på topp. Å det fanns ju så mycket att snacka om också... Peter C kom med ett stort leende på läpparna då han, enligt egen utsago, var 100% på att han fixat senaste (om)tentan, medan Magnus och Fredrik såg ut att vara tyngda av tentaångesten. Peter C drog också en del stories om vad som kan hända när man tar hand om buset på stan (Peter knäcker extra som väktare). Han berättade bland annat om hur han en gång blev omringad av ett helt gäng busar på Slussens t-bana, men snackade (!) sig ur härvan. För övrigt så pratades det om internetdejting, hockey-vm, svensk "happyhour-kultur" och mycket, mycket mer.

Om Ni undrar vad som händer på Lilla Essingen, så kan vi meddela att Magnus nu verkar ha fått nog av alla traumatiska händelser på ön, och letar frenetiskt efter andra lägenheter. Vi följer med spänning vad som händer, och hoppas snart på en inbjudan till inflyttningsfest.

Många undrade också vart Robert tagit vägen. Höll inte han i barhänget? Vi kan meddela att Robert åkt ner till Barcelona för att studera spansk barkultur. Men vem vet, han kanske chockar oss alla och dyker upp på nästa barhäng. ;-)Fredrik (& Robert)


Magnus skakad av grann-terrorn!

[2004-04-26] Barhänget bröt ny mark genom att ta en trip till öfvre Östermalm och visst märktes att det att det var lite fler bakåtslickade frillor och Chanel-väskor än vanligt. Men likt en grupp kameleonter smälte vi in lika världsvant som vanligt.

Vi kunde snabbt notera att Brasserie Godot verkar vara ett poppis ställe, baren fylldes upp på nolltid. En annan observation som gjordes, främst av de manliga deltagarna, var att den övervägande delen av klientelet var långa slanka kvinnor. Hade månne någon modellagentur kick-off i närheten?

Brasserie Godot ståtar med en schyst bar och en imponerande drinklista. Dock var loungen kanske inte lika imponerande då det efter ett tag var ganska obekvämt att sitta på pallar. Vi har nog blivit bortskämda med att hela tiden få parkera i stora soffor och fåtöljer. Stölen gick på 49 spänn, vilket får anses normalt på den öfvre sidan av Stureplan.

Det går inte att sticka under stolen med att vi var en ganska reducerad skara hängare denna kväll. Var det månne den svinkalla nordanvinden som höll folk hemma eller hade folk redan ställt om klockan på sommartid? Nåja, vi satt lika fullt och myste medan mörkret la sig utanför.

Vi pladdrade på som vanligt och det fanns mycket att förtälja. Magnus berättade att det visserligen fortfarande rådde vapenvila mellan värden och honom, men att det finns risk för att nya konflikter flammar upp när som helst. Magnus grannar har nämligen börjat konspirera mot varandra och på något sätt har stackars Magnus hamnat mitt emellan. Hela huset verkar vara en tickande bomb. Ska det någonsin bli lugn och ro på Strålgatan?!

Fredrik satt och ojade sig över tentan som han skulle ha morgonen efter (som han fixade galant, red anm.) och Eva blängde irriterat på en brutta som hade fräckheten att ha på sig en likadan gul tröja som henne. Dessutom filosoferades det om sommarens båtsemesterar och knepiga löneförhandlingar. Det gnabbades också om vem som hade pressat mest på gymet den gångna veckan. Av allt att döma har ”beach-2004-ångesten” slagit klorna i oss alla.

Fredrik & Robert


Skotsk naken-chock på barhänget!

[2004-03-12] Den populära stadsdelen Vasastan fick förnyat förtroende och gjorde ingen besviken. Den här gången gästade vi relativt nyöppnade Caracol, ett bunkerslag från S:t Eriksplan. Med två barer, lounge och restaurangdel uppfyllde de alla kriterier på ett schysst barhängshak. När de sedan endast ville ha 29 pix för en happy hour-öl blev vi extra lyckliga. Det var trångt både i baren och i sofforna så det verkar vara ett ställe på uppgång.

Visst var det ganska glest i vår trupp den här gången, endast 9 törstiga dök upp. Men förstärkta med två grymt laddade skottar drogs tempot upp och promillehalten med den. Svettpärlorna glänste på bartenderns panna när öl efter öl beställdes in.

Skottarna Grant och Craig som åkt enda från Glasgow för att gå på barghäng gjorde ingen besviken. På bred skotska (som blev bredare och bredare för varje öl) och, som seden sig bör klädda i kilt, berättade de de mest färggranna historier, men för eventuellt känsliga läsare så har vi på redaktionen valt att censurera bort dem... Grant imponerade dessutom stort på oss med sina svenska kunskaper. Dessa hade han stor nytta av under resten av helgen då han hade stor framgång hos de svenska tjejerna. Grant, din rackare!

Barhänget imponerade så mycket på våra långväga gäster så det är inte långt kvar tills Barhängets första filial öppnas på brittiska öarna. Så här skrev Grant i ett fanmail till redaktionen när han hade landat i sin vardag:

"Well it passed in a bit of a blur for me as I had only eaten lunch that day and nothing else so I was pretty pished early on. But being a true Scot, and many of the girls we met that evening could have confirmed that fact, I soldiered on with Craig, and my swedish friends. I thought it was a great idea though (the Barhang I mean) because I could see you'd feel comfortable having lots of people you already know in the bar but the nature of the barhang means that there will always be new people turning up to make it a little different from the last time. Craig and I enjoyed the concept so much that we've decided to start our own Scottish version of the Barhang here in Glasgow! How's that for a recommendation! We're currently in the process of selecting who will be priviliged enough to attend the first one and which cool bar will be the venue. Hopefully have it up and running within the month. Say hej to everyone who was at Caracol last week and that we can't wait to come back over soon for another big night!"

Som vanligt avhandlas många samtalsämnen under ett barhäng, och dagen till ära pladdrades det mest på skotska. Förutom skottarnas Stockholmsplaner firade Robban att han äntligen skulle fylla 30, något han längtat efter. I såpan Magnus vs hyresvärden påstod Magnus att han hade det psykologiska övertaget på Lilla Essingens läskigaste hyresvärd, men om vi känner Magnus rätt så ska vi nog ta det med en nypa salt... Björn letar nytt jobb och Fredrik pratar mest paragrafer nu för tiden, som den festliga juridikstudent han är.

 

 Fredrik & Robert

PS. Om det är någon tjej som undrar, JA Grant och Craig bar kilten som en sann skotte! ;)


Olof går till attack på Big Brother-Caroline

[2004-02-08] Utrustade med broddar och isdubbar tog sig en efter en uppför backen till årets första Barhäng. Vi gästade ett uppfräschat Krönet på Götgatsbacken. Stället har fått en imponerande ansikts-lyftning. De har hängt på loungetrenden och våra falkögon spanade in lokalens skönaste, coolaste och rödaste soffa. Efter det kunde vi bara hala in hängare efter hängare vartefter fredagskvällen förflöt.

Den rymliga baren lystes upp av Miami Vice-rosa belysning i taket och hade som sig bör ett gediget utbud av alla sorters godsaker. Det facila Happy hour priset på stölen var 34 kronor, helt i vår smak. Speciell kredd till barchefen på stället som med fingertoppskänsla anlitat en trevlig och alert personal, så det var ingen risk att vi satt med tomma glas.

Trots snöoväder var det god uppslutning, både nya och gamla nunor samlades i vår gigantiska soffa och vi kunde till slut matcha två hela korplag (7-mannaplan). Sex veckor sedan förra barhänget gjorde att det fanns mycket att snacka om. Bland annat sågades nya Big Brother vid fotknölarna. Olof hade fastnat framför TVn en kväll och zappade fram till 5:ans snaskiga dokusåpa. Vad han tyckte om det han såg vågar vi knappt nämna här, men vi råder inte Big Brother-Caroline att ta kontakt med Olof för en dejt. 

Nicke hade lite insider information angående den senaste strejken på SAS, men han fick inte vila den intränade "kaffe-te?"-frasen speciellt länge, de är redan i luften igen. Som vi rapporterat tidigare har inte konflikten på Lilla Essingen mellan Magnus och hyresvärden lagt sig. I veckan möttes de i trapphuset och kalla kårar gick genom Magnus vener. Om blickar kunde döda så hade det stått en ledig etta på Essingen vid det här laget. Kalla kriget har fått ett nytt ansikte.

Anna berättade vitt och brett om sina planer på att cykla (!) till Södertälje på lördan, vi kollade lite på kartan och imponerades av hennes utflykt. Tur att hon har dubbdäck på cykeln. Morgan nämnde sin planerade tripp till Chamonix. Det verkar vara populärt att pumpa puder i Alperna, några andra hängare var visst i S:t Anton just denna dag. Men pojkar, varför åka så långt för en Jäger, det fanns i den här baren också...?!

Vi lyckades låna Hänt Extras Hans Shimodas kamera och tog några sköna bilder på kvällens hängare och loungare. Se och njut.


Fredrik & Robert


Skadad polis erbjuder rättvisa mot hackers tjänster

[2003-12-28] Julstöket till trots bjöd barhänget upp till kamp mot klappjakt. Polisman Ronny hade bytt bovjakt mot hackerjakt, och Björn var inte sen att nappa på Ronnys erbjudande. Fullt pådrag i baren och smockat i loungen avrundade succéåret 2003.

Undici är ett riktigt bra barhängarställe. Lång bar, skön lounge och trevlig personal. Kul att se att även dörrvakter har god hand med barn. Sandra tog med sig Sören och vakterna var inte sena att ta över befälet över vagnen och styra in den i salongen. Sören, som för övrigt varit med på barhäng förr fast då i mammas mage, hängde som vilken veteran som helst. Pappa Fredrik hade fullt sjå att fylla på nappflaskan med alkoholfri mjölk.

Den hårda konkurrensen från Crazy Horse har pressat även Undici till att införa Happy hour-priser vilket vi saluterar, 35 pix för en stöl är inte fy skam så här nära Stureplan. Att priset senare svävade upp till 48 spänn ser vi mellan fingrarna med. Det faktumet att det dukats upp för julbord gjorde att lokalen även fylldes av äldre gentlemän som såg till att ta för sig av både lammkött och julskinkor. En av dem lyckades smita över till vår lounge och roade sig kungligt bland våra sköna damer.

Två rutinerade hängare mutade in loungen redan innan fem. De hade tröttnat på julstressen och längtade efter en skön soffa att glida ner i. Det mest överraskande denna dag var dock att Barhänget lyckades locka till sig så pass många att rekordet än en gång rök. 30-gränsen är nådd, och med Sören inkluderad var vi 31,5 tomtar som frotterade sig i både bar och lounge och bytte julrim med varandra. Härligt! Ända in i kaklet!

Som vanligt knöts nya bekantskaper och erfarenheter. Polisman Ronny och hacker-Björn upptäckte att de bodde på samma gata i Sollentuna och insåg att de skulle kunna ha stor nytta av varandra. Ronny som vet vart det "smäller" erbjöd Björn rättvisa mot att Björn kom förbi då och då för att boota om datorn åt Ronny. Hans arm i mitella vittnade om tidigare duster med dumburken, men Björns säkra handlag med tangentbordet skulle kunna påskynda tillfrisknandet så Ronny återigen kan göra gatorna säkra här i stan.

Som vi rapporterade om förra månaden så har konflikten Magnus vs. hyresvärden på Essingen nått vapenvila, men än så länge är inte fredspipan rökt påpekade Magnus med ett flin och fingrade på den nyinförskaffade förlov-ningsringen. Grattis!

För övrigt snappade vi upp att Morgan skulle agera "tredje hjulet" på romantisk par-resa till Vietnam, att Lasse och Camilla har gett sig in på graviditetsupploppet och att blöta julfester dagen innan barhäng tar hårt på killar 30+.

Som vanligt kunde ingen undkomma pressfotografens ihärdiga klickande. Se och njut.


Fredrik & Robert


[åter arkiv]

startsidan :: guldstjärnor :: reportage :: arkiv :: vad är barhäng?

© Göran Skytte Entertainments